خانه » راهنمای کامل: 8 کار اساسی که پس از مهاجرت به آلمان باید انجام دهید
اقدامات اولیه مهاجرت به آلمان

راهنمای کامل: 8 کار اساسی که پس از مهاجرت به آلمان باید انجام دهید

خب تبریک میگوییم!! شما ویزای خود را دریافت کرده اید و به زودی به آلمان مهاجرت خواهید کرد یا اکنون در آلمان هستید، در این مقاله سعی میکنیم اولین اقداماتی که هر مهاجر قبل یا پس از رسیدن به آلمان باید انجام دهد را با جزییات دقیق هر یک، خدمت شما توضیح دهیم.

1. انتخاب محل سکونت

پس از ورود به آلمان انتخاب محل سکونت اولین کاری است که باید انجام دهید، بسته به شرایط شما ممکن است روزهای اول را در هتل، خانه مبله یا غیره بگذرانید، اما تجربه عمومی را در ادامه با شما به اشتراک می گزارم.

اگر هنوز خانه ای اجاره نکرده اید اولین مرحله پیدا کردن یک خانه برای اقامت است. پیدا کردن خانه آلمان یکی از سخت ترین مراحلی است که باید پشت سر بگذارید چرا که در آلمان تعداد خانه ها نسبت متقاضیان کمتر است و صاحبخانه ها با وسواس زیادی مستاجر های خود را انتخاب میکنند، به عنوان مثال هنگام درخواست اجاره، ممکن است صاحبخانه ۳ فیش حقوقی آخر و گواهی اعتبارسنجی (SCHUFA) از شما بخواهد که خب این برای شخصی که تازه وارد آلمان شده تقریبا غیرممکن است.

عموما افرادی که تازه وارد آلمان شده اند چند ماه اول را در آپارتمان های موقتی که به صورت ماهیانه و مبله با تمام وسایل مورد نیاز زندگی اجاره داده می شوند مستقر می شوند یا ممکن است بستگی به سبک زندگی فرد در خانه های اشتراکی یا WG بمانند. و پس از مدتی به دنبال اجاره خانه سالیانه میگردند.

در لیست زیر چند سایت مهم برای پیدا کردن خانه های موقتی را میتوانید ببینید:

دقت کنید خانه ای که پیدا میکنید در توضیحاتش باید ذکر شده باشد که صاحبخانه به شما برگه تایید Wohnungsgeberbestätigung میدهد که این برگه برای ملده کردن ضروری است و در غیر این صورت به هیچ وجه سراغ همچین خانه های نروید. نکته مهم دیگر این که صاحبخانه باید به شما اجازه تغییر لیبل صندوق پستی و زنگ در را بدهد که بتوانید اسم خود (در صورت متاهل بودن، و اسم همسرتان) را بچسبانید، زیرا برای بسته های پستی و نامه هایی که شهرداری، اداره مالیات، اداره مهاجرت و … ارسال میکنند وجود نام شما روی صندوق پستی و زنگ در لازم است.

اگر ویزایتان را گرفته اید اما هنوز به آلمان نیامده اید و قصد گرفتن خانه مبله موقتی دارید این کار را از ایران هم میتوانید از طریق سایت های فوق انجام دهید هرچند ممکن است کمی سخت باشد اما اگر زمان کافی دارید سعی کنید قبل از رسیدن به آلمان یک خانه موقت برای چند ماه اجاره کنید.

2. خرید سیم کارت

خرید سیم کارت نیز یکی از مهمترین اقدامات است،‌ در اوایل اقامتتان در آلمان که هنوز حساب بانکی ندارید سیم کارت های اعتباری آسان ترین راه داشتن یک سیم کارت با شماره آلمان است. بسیاری از فروشگاه های زنجیره ای سیم کارت اعتباری میفروشند. پیشنهاد من سیم کارت ALDI TALK است که از فروشگاه زنجیره ای آلدی میتوانید خریداری کنید. معمولا قیمت این سیم کارت زیر ۱۰ یورو است و بسته های اینترنت و مکالمه آن مقرون به صرفه است. البته شرکت های دیگری نیز هستند که میتوانید از آنها سیم کارت تهیه کنید:

  • O2 (prepaid)
  • Telekom (Prepaid)
  • Lidl Connect
  • Lyca

3. ملد کردن محل سکونت (Anmeldung)

ممکن است اصطلاح ملد یا ملده شدن را شنیده باشید،‌ این اصلاح در واقع از واژه Anmeldung به معنی ثبت نام می آید. سیستم Meldewesen در واقع یک سیستم گزارش محل سکونت است که طبق قانون ساکنین آلمان موظف هستند پس از هر جابجایی آدرس محل سکونت خود را در شهرداری یا Wohnsitzamt محل سکونت خود ثبت کنند.

یکی از مهمترین اقداماتی که پس از رسیدن با آلمان باید انجام دهید ملد شدن است، پس همانطور که بخش اول این مقاله اشاره کردم خانه ای که اجاره میکنید حتما باید قابلیت ملد شدن داشته باشد یا به طور دقیق تر صاحبخانه به شما برگه تاییده Wohnungsgeberbestätigung بدهد.

برای ملد شدن ابتدا باید در اداره مربوطه شهر محل سکونتتان یک قرار ملاقات رزرو کنید، بعضی از شهرهای کوچک نیز نیازی به رزرو کردن قرار ملاقات از قبل ندارند، این مورد را میتوانید در گوگل با توجه به شهر خود جستجو کنید.

در روز قرار ملاقات در شهرداری یا اداره مربوطه باید مدارک خود نظیر پاسپورت، ویزا، سند ازدواج (در صورت متاهل بودن) و ترجمه رسمی آن، نامه Wohnungsgeberbestätigung که از صاحبخانه دریافت کردید را با خود همراه داشته باشید. البته لیست کامل مدارک را حتما از وبسایت مربوطه چک کنید.

3. دریافت کد مالیاتی

پس از ملد کردن، کد مالیاتی معمولا پس از یک تا دو هفته به صورت خودکار به آدرس پستی شما ارسال خواهد شد، لطفا توجه کنید که اسم خود را بر روی صندوق پستی محل سکونتتان نوشته باشید، و نکته ای که افراد متاهل باید به آن توجه کنند این است که با توجه به این که در ایران نام خانوادگی بانوان پس از ازدواج تغییر نمیکند، نام خانوادگی هر دو زوج را بر روی صندوق پستی بچسبانید.

در صورتی که کد مالیاتی برای شما ارسال نشد یا زودتر به آن نیاز دارید میتوانید آن را از اداره مالیات محل سکونت خود دریافت کنید.

4. پرداخت حق اشتراک رادیو تلویزیون (Rundfunkbeitrag)

پس از ملد شدن، نامه ای از رادیو تلویزیون آلمان برای شما ارسال خواهد شد که باید هزینه اشتراک را پرداخت کنید، پرداخت این هزینه برای همه اجباری است، البته از هر واحد مسکونی فقط یک نفر نیاز است پرداخت کند، به این معنا که اگر در یک واحد مسکونی ۵ نفر زندگی میکنند فقط یک هزینه پرداخت میشود.

5. افتتاح حساب بانکی

باز کردن حساب بانکی یکی از مهمترین کارهایی است که باید انجام دهید، البته اکثر بانک های آلمانی برای افتتاح حساب بانکی از شما کد مالیاتی و برگه ملده شدن میخواهند که طبیعتا در ابتدای مهاجرت ممکن است تا یک یا دو ماه اول این دو مورد را نداشته باشید، برای شروع کار میتوانید از حساب های بانکی آنلاین که در مقاله افتتاح حساب بانکی بدون ملده و کد مالیاتی توضیح دادیم استفاده کنید.

6. بیمه درمانی

یکی از مهمترین اقدامات، داشتن بیمه درمانی است که البته اگر با ویزای کار به آلمان می آیید، کارفرمای شما از قبل باید بیمه درمانی برای شما تهیه کرده باشد، اما از این مورد مطمئن شوید. در غیر این صورت یکی از شرکت های بیمه درمانی را انتخاب کنید و با آن قرارداد ببندید.

7. بیمه مسئولیت (Haftpflichtversicherung)

بیمه مسئولیت (Haftpflichtversicherung) یک پوشش بیمه‌ای است که از شما در برابر خسارات مالی ناشی از اشتباهات تصادفی محافظت می‌کند، داشتن این بیمه با توجه به هزینه فوق العاده پایین آن کاملا به صرفه و یکی از واجبات است. البته داشتن این بیمه اجباری نیست اما شدیدا پیشنهاد میشود. شرکت های مختلفی در این زمینه فعالیت میکنند:

  • Feather Insurance کد تخفیف ZRRO7DDW
  • Allianz
  • Axa
  • و غیره

از وبسایت Check24 میتوانید بیمه های مختلف را مقایسه کنید

8. بلیط حمل و نقل عمومی

اگر زیاد از حمل و نقل عمومی استفاده میکنید میتوانید بجای خرید هر بار بلیط از بلیطهایی ماهیانه استفاده کنید، یکی از بهترین بلیط های حمل و نقل عمومی در آلمان، بلیط Deutschland ticket است که به شما اجازه بی نهایت سفر با قطار، اتوبوس و مترو میدهد که هزینه آن در تاریخ نوشتن این مقاله فقط 49 یورو است و به بلیط 49 یورویی نیز مشهور است. البته این بلیط بعضی از قطارها نظیر IC و ICE را شامل نمی شود. اطلاعات بیشتر را در وبسایت bahn.de بخوانید


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *